Alături de Zucchetti, AWMS ajunge în România, prima etapă a extinderii în Europa

După accesul Grupului Zucchetti la capitalul AWMS, platforma pentru gestionarea muncitorilor din fabrici își propune să cucerească piața europeană de producție, vizând în prima etapă piața românească.


Zucchetti investește în gestionarea forței de muncă din România, punând bazele pentru a transforma AWMS într-o platformă tehnologică de referință în Europa pentru gestionarea forței de muncă în domeniul producției.

„AWMS a început în mod oficial faza de extindere în Europa. Alături de un partener solid precum Zucchetti, suntem în procesul de concretizare a obiectivului nostru de a deveni liderii europeni în gestionarea forței de muncă în lumea industriei”. Declarație făcută de Carlo Pasqualetto, cofondator AWMS, platforma tehnologică pentru gestionarea și optimizarea forței de muncă în unitățile de producție și logistice prin utilizarea inteligenței artificiale, care aspiră să devină lider european în sectorul său.

Creată în Padova ca start-up, AWMS a fost inclusă anul trecut în ecosistemul Zucchetti, în gama de programe și aplicații verticale pentru sectorul de producție. În prezent, platforma gestionează peste 30.000 de angajați în Europa, având clienți de reputație internațională din diverse sectoare, precum modă, auto, electrocasnice, până la sectorul alimentar și cel logistic. Datorită încrederii acordate de compania multinațională de software, AWMS își propune acum cucerirea sectorului de producție european, impunându-se ca principala soluție tehnologică pentru gestionarea operatorilor în fabrici.

„România este un punct de plecare strategic pentru extinderea AWMS în Europa” explică Jacopo Pertile, cofondator și manager comercial AWMS, „Este o țară care, datorită disponibilității unei forțe de muncă instruite și unui cost în continuare competitiv, a dezvoltat o rețea dinamică și substanțială de companii de producție.”
De altfel, în România, activitatea de producție constituie 23,6% din PIB-ul național, cu mult peste media de 17,4% a Uniunii Europene. Totodată, forța de muncă în industrie, activitatea principală a AWMS, cuprinde mai mult de o cincime a populației active totale, atingând 22,1%, cu aproape 7 puncte procentuale peste media europeană.
Filiala românească a Grupului Zucchetti, cu cele trei sedii din Oradea, București și Timișoara, acoperă toate zonele industriale din România și este în măsură să facă față celor mai diverse exigențe ale companiilor de pe teritoriu.

Pandemia de COVID-19 a evidențiat necesitatea unităților românești de producție și logistică de a organiza resursele disponibile într-un mod mai eficient.
Zucchetti România, prin propunerea AWMS, companie din cadrul grupului Zucchetti, acordă sprijin prin intermediul unei noi platforme pentru gestionarea forței de muncă din unități.
„Flexibilitatea deosebită a soluțiilor Zucchetti, capabile să facă față în mod optim oricărui tip de cerință a clienților, atât italieni, cât și internaționali, alături de integrarea completă a produselor, reprezintă unul din punctele forte ale ofertei noastre. Aderarea partenerului AWMS aduce o valoare suplimentară ofertei deja ample a Zucchetti România pentru companiile care necesită automatizarea propriilor procese interne” declară Marco Marchetti, director executiv Zucchetti România.
 
AWMS reprezintă soluția specifică pentru Gestionarea Forței de Muncă, realizată de societatea I40SAAS, companie start-up inovatoare, cu sediul în Padova