Știri

Stadium Business Awards: proiect de securitate Coni & Zucchetti

Sistemul integrat de control acces și ticketing de pe stadion este primul din Italia care îndeplinește cerințele legislației anti-violență.

Premiile „Stadium Business” recunosc poziția de lider, inovația și realizările obținute din punct de vedere al distribuției, funcționării și gestionării complexurilor sportive la nivel global.

La ediția 2017 a premiilor, proiectul de securitate dezvoltat de CONI și Zucchetti pentru Stadionul Olimpic din Roma a fost selectat între cei 6 finaliști la categoria Tehnologie pentru complexuri.

Această soluție inovatoare de control acces, care include software, hardware și elemente mecanice (turnicheți), oferă o integrare unitară, nu doar cu sistemele de ticketing autorizate pentru validarea biletelor în timp real, ci și cu sistemele de supraveghere video care au sarcina de a verifica corespondența dintre biletul achiziționat și poziționarea corectă a spectatorului în cadrul stadionului.

De asemenea, soluția este compatibilă și cu dispozitivele mobile, astfel că operatorii pot controla accesul din orice poziție prin intermediul tabletei fiind totodată extinsă și pentru porțile de acces la parcarea auto.

Domenico Uggeri, Vice Președinte Zucchetti: „Suntem foarte încântați să concurăm pentru acest premiu, care ne confirmă poziția de lider în domeniul controlului accesului pe stadioane. Proiectul pentru Stadionul Olimpic din Roma este cu siguranță unul dintre cele mai inovatoare la nivel mondial; de exemplu, pentru ultima finală a Cupei Campionilor, care a avut loc în acest complex, soluția Zucchetti a permis utilizarea biletului electronic pentru competiție pe transportul în comun al orașului și vizitarea muzeelor capitalei. A fost prima dată când UEFA a permis un asemenea serviciu.”

Ian Nuttall, fondator al Stadium Business: „Încă din 2010 am premiat cele mai bune stadioane din lume, iar în acest an nu vom face excepție.

Grupul nostru de experți a întocmit o listă extraordinară de candidați pentru categoriile participante. Nu va fi ușor să alegem câștigătorii, care vor fi anunțați la ediția noastră din 22 iunie de la Dublin.”