Social

Meritocrația este mereu răsplătită!  

Aceasta este premisa principală care stă la baza angajamentului asumat de grupul Zucchetti de ani de zile prin intermediul diferitelor inițiative dedicate parcursului educațional al studenților și în special a celor merituoși. 

În acest sens, Zucchetti susține Universitatea Luigi Bocconi din Milano finanțând burse de studiu studenților înscriși la cursurile universitare.

Facem lucrurile bine.. și facem lucruri bune!

Ne place să ne facem lucrul bine căutând în mod continuu să oferim produse și servici de calitate maximă.

Ne place să facem bine fiind atenți la exigențele celor mai puțin norocoși.

O atenție pe care o demonstrăm constant se reflectă prin angajamentul nostru social și prin participarea la diferite inițiative: de la finanțarea de burse de studiu universitare pentru studenții care provin din familii cu situație financiară dificilă la donații către organizații non-profit de utilitate socială, structuri sanitare, școli etc.

 

NU! Oricărui tip de risipă.

Realizăm programe care reduc risipa de timp și bani și le realizăm fără să consumăm inutil resurse și cu atenție specială la tematicile referitoare la schimbarea climatică implementând comportamente îndreptate spre:

  • identificarea de soluții operative pentru prevenirea și reducerea poluării;
  • favorizarea economiei energetice;
  • asigurarea pe deplin a respectării îndeplinirii legislației în vigoare în ceea ce privește mediul.

Turnul Zucchetti, un sediu nou al grupului la Lodi, reprezintă o demonstrație concretă al angajamentului nostru pentru mediu.


De fapt, în etapa de realizare a turnului am acordat atenție specială temelor ambientale și economisirii energetice, alegând surse de energie sustenabilă și regenerabilă. Astfel, turnul Zucchetti satisface necesitățile tehnice riguroase pentru obținerea certificării LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), cea mai recunoscută și răspândită atestare la nivel internațional de măsurare și certificare a sustenabilității clădirilor.

MODERNIZAREA LOCULUI
Turnul Zucchetti a fost creat din restructurarea unei clădiri din anii 70. Astfel, am evitat construcții noi și utilizarea unei cantități mari de ciment în folosul mediului înconjurător și al teritoriului. 

ENERGIE ȘI ATMOSFERĂ
Fațada de sud a fost completată cu panouri fotovoltaice produse de societatea care a furnizat panourile solare pentru Stația Spațială Orbitală cu o putere totală a sistemului fotovoltaic de 200 kw. În plus, turnul exploatează și energia geotermică: o pompă de căldură de eficiență ridicată utilizează de fapt apele subterane care au o temperatură de 13°C pentru furnizarea încălzirii și răcirii clădirii, totul cu un impact asupra mediului egal cu zero.

Fiecare consum este riguros monitorizat datorită programelor specifice dezvoltate de Zucchetti pentru controlarea consumurilor energetice (ZEnergy), calitatea aerului (ZAir) și gestionarea tehnică și de întreținere corectă a sistemelor (ZMaintenance). Astfel avem posibilitatea de a dispune de un diagnostic precis a consumurilor noastre energetice, de a identifica prompt eventualele situații critice pentru activarea în mod imediat a contramăsurilor de control și de utilizare a resurselor noastre în mod rațional.  

ECONOMIE DE APĂ
Un sistem avansat și ingenios care permite reutilizarea apelor pluviale și minimizarea consumului de apă. 

MATERIALE ȘI RESURSE
Materialele de construcție utilizate și mobilierul sunt de proveniență locală (până la 300 KM) pentru a limita emisiile cauzate de transport.

În plus, materialele utilizate au fost alese în funcție de criteriile lor de sustenabilitate cu privire la producție, durată, întreținere ușoară și au următoarele caracteristici:

  • 50% materiale locale;
  • 75% materiale reciclabile;
  •  80% izolarea de suprafață prin surse regenerabile;
  • 100% lemn certificat provenit din surse sustenabile (FSC sau PEFC) 

CALITATEA MEDIILOR
S-a acordat atenție maximă la nivelul de confort și siguranța persoanelor care lucrează în noul sediu și a tuturor celor care au acces la el. De fapt, clădirea este: rezistentă la cutremur, prevăzută cu un sistem avansat împotriva incendiilor și cu un sistem ingenios de pasarele dispuse extern la fiecare etaj pentru a facilita eventuale operațiuni de salvare. Sistemul avansat Zucchetti pentru video conferințe instalat va permite turnului să fie întotdeauna conectat cu toate sediile din Italia și din lume permițând astfel persoanelor să colaboreze în mod eficient fără necesitatea de a călători, fapt care reduce implicit consumul de CO2.

Încă dinaintea inaugurării, proiectul turnului Zucchetti a obținut deja numeroase premii în Italia și în străinătate, printre care:

  • 2016 „Calitatea șantierului”
  • Nominalizare la „Premiul Copernic” pentru proiectul cel mai inovator din Italia 2016
  • „Premiul american pentru arhitectură” 2016
  • Construcție: „Cel mai bun design italian de readaptare sustenabilă” 2016
  • Construcție: „Cel mai bun proiect italian de construcție pasivă” 2016
  • „Premiul european de proprietate” 2015.