Resurse Umane



Avem grijă de angajații noștri!

Angajații noștri au la dispoziție People Care, programul nostru social corporatist, care le oferă beneficiul unei game largi de servicii, menite să faciliteze echilibrul între viața profesională și cea personală, economisind astfel timp și bani.

Prin Zucchetti People Care, angajații noștri beneficiază de tarife avantajoase la înscrierea la grădinițe, la cursuri de engleză, la cumpărături într-o mare varietate de magazine, de o asistență financiară personalizată în scop fiscal, de livrarea la domiciliu a cumpărăturilor, medicamentelor și multe altele.

În prezent, ne-am concentrat atenția asupra unor segmente, printre care Sănătate & Bunăstare, Echilibrul între viața profesională și cea personală, Cultură și timp liber. People Care este un program în evoluție constantă care include din ce în ce mai multe domenii, fiind mereu îmbogățit cu idei noi și soluții concrete la nevoile angajaților noștri. 

Mai mult decât „cota de prezență a femeilor”

În cadrul companiei Zucchetti, prezența femeilor nu este deloc marginalizată, dimpotrivă. 44% din angajați sunt, de fapt, femei, dintre care multe ocupă funcții importante de conducere, cum ar fi manager de Resurse Umane, responsabil al unității operaționale, director financiar, manager al biroului de administrare și achiziții și multe altele.

De fapt, prezența puternică a femeilor și abilitățile lor analitice superioare au propulsat compania Zucchetti în poziția de lider pe piața de contabilitate și salarizare.

Pentru a înțelege poziția exactă a companiei noastre, în cadrul căreia prezența femeilor este mai ridicată decât în alte companii din sectorul IT, trebuie luată în considerare și distribuția geografică a sediilor: majoritatea angajaților noștri locuiesc în orașe mici și medii, fiind astfel mai ușor pentru femei să facă naveta, echilibrând cariera și familia.

Dacă aspirația celor talentați este de a învăța și de a se specializa într-o anumită ramură, adevăratele genii sunt într-o continuă dezvoltare, pe parcursul întregii vieți.

În lumea IT și cea a legislației, aflate într-o evoluție constantă, actualizarea permanentă este fundamentală. Din acest motiv, Zucchetti oferă angajaților săi o instruire completă prin intermediul unei academii speciale, care oferă parcursuri de formare pentru dezvoltarea competențelor tehnice, manageriale și transversale. 

Activitățile se bazează pe un model de instruire caracterizat printr-o inovație importantă: pe lângă tradiționalele cursuri desfășurate la fața locului, se oferă și activități de îndrumare, instruire la distanță și învățare online. Scopul principal al Academiei Zucchetti este valorificarea experienței și fructificarea valorilor companiei, consolidarea abilităților și investirea în parcursul de formare, ca avantaj strategic important pentru viitor.



Fiecare are dreptul la cea mai bună asistență medicală!

Acesta este motivul pentru care Grupul Zucchetti le oferă angajaților săi planuri integrate de asistență medicală, prin care pot beneficia de servicii medicale la cele mai bune clinici și spitale publice și private și de decontarea consultațiilor și serviciilor legate de boli și/sau accidente, printre care se numără următoarele:

  • Spitalizări
  • Servicii de înaltă specializare
  • Examinări și urgențe
  • Naștere
  • Prevenire
  • Servicii de consiliere
  • Intervenții chirurgicale importante

În 1978, am creat primul software pentru procesarea automată a declarațiilor de venit din Italia.  De atunci, suntem protagoniștii schimbărilor din mediul IT și fiecare zi este pentru noi o provocare în scopul digitalizării proceselor de gestiune ale companiilor și profesioniștilor, pentru sprijinirea dezvoltării afacerilor lor. Scopul nostru a fost dintotdeauna să inovăm în prezent pentru a anticipa schimbarea și pentru a putea fi competitivi în viitor. Pentru a face posibil acest lucru, suntem mereu în căutare de talente, inclusiv proaspăt absolvenți de colegiu și universitate, înzestrați cu creativitate și dornici să crească, să inoveze și să digitalizeze.

Pentru noi, generația Y reprezintă o resursă importantă pentru a conduce compania în viitor într-un scenariu competitiv, caracterizat prin exemple de afaceri și tehnologii într-o constantă schimbare. Le oferim tuturor noilor angajați posibilitatea de îmbunătățire a abilităților profesionale, precum și o formare continuă și un mediu pozitiv, stimulant și potrivit tinerilor. Media de vârstă a angajaților este 35 de ani, iar femeile reprezintă 44% din numărul angajaților. Ascultați poveștile lui Riccardo, Elena, Giorgio și David. După absolvirea Facultății de Politehnică din cadrul Universității din Milano, au devenit parte din grupul Zucchetti, aflându-se în prezent pe o traiectorie de dezvoltare în cadrul companiei noastre.

Cel mai bun mod de a prezice viitorul este de a-l crea.

Pentru a putea oferi mereu soluții excelente, investim semnificativ în cercetare și dezvoltare. În sectorul nostru, în special, inovația conduce la creștere și are un rol de o importanță tot mai mare, având în vedere transformarea accelerată a piețelor.

Angajamentul nostru în C&D este de a crea mereu noi soluții, care să satisfacă cerințe încă nesatisfăcute și de a perfecționa cele deja existente, îmbunătățindu-le funcționalitățile. Mai exact, oferim următoarele:

  • peste 1000 de persoane (din mai mult de 3.350) implicate în C&D;
  • o investiție de aproximativ 3.000.000 euro în fiecare an;
  • sponsorizări pentru activitățile de cercetare, conduse de către TIC & Observatorul profesional și Observatorul de facturare electronică din cadrul Facultății de Politehnică a Universității din Milano.
  • achiziționarea unor companii specializate, care, la rândul lor, conduc activități de C&D în următoarele domenii: eficientizare energetică, Internet of Things, Imprimare 3D, Creare de rețele & Colaborare, Digital Marketing, comerț electronic și plăți electronice de proximitate prin intermediul telefoanelor mobile.

Pentru a promova buna condiție fizică și mentală și securitatea la locul de muncă, Grupul Zucchetti a luat parte la programul „Promovarea sănătății la locul de muncă”, inițiat de către Agenția Europeană pentru Sănătate și Securitate în Muncă. Prin aceasta, compania noastră se angajează să informeze și să pună în aplicare cele mai bune practici pentru reducerea factorilor de risc, responsabili pentru diferite boli și să contribuie la îmbunătățirea sănătății și stării de bine a angajaților.

 Mai exact, am organizat activități precum:

  • combaterea dependenței de tutun
  • promovarea activităților fizice
  • prezentarea importanței unei alimentații sănătoase
  • consolidarea securității rutiere și a mobilității durabile
  • promovarea politicilor privind echilibrul între viața profesională și cea personală

Pe lângă aceste inițiative, Zucchetti oferă și consultații gratuite pentru prevenirea melanomului, una dintre cele mai răspândite și periculoase boli și, de asemenea, posibilitatea de a beneficia de servicii pentru garantarea securității rutiere și a mobilității durabile. Prin aceste activități, Zucchetti a obținut premiul „Promovarea sănătății la locul de muncă” (Workplace Healthcare Promotion – WHP), oferit de către regiunea Lombardia și orașul metropolitan Milano.

În imagine sunt Cristina Zucchetti, managerul departamentului Resurse Umane și Katia Fabene, managerul Academiei Zucchetti, primind prestigiosul premiu.

 

COMBATEREA DEPENDENȚEI DE TUTUN

Numeroși angajați au decis să participe la concursul „Oprește-te & Câștigă”, organizat de către companie, reușind astfel să renunțe definitiv la fumat la sfârșitul competiției.
În imaginile de mai jos, câțiva dintre colegii noștri, premiați pentru atingerea acestui țel important.

PROMOVAREA ACTIVITĂȚILOR FIZICE
Ne angajăm să organizăm activități pentru susținerea unei rutine zilnice ce implică activități fizice, care să le permită angajaților noștri să adopte un stil de viață sănătos. Promovăm mersul pe jos în grupuri prin campanii specifice pe rețelele sociale. Iată colajul pentru campania InForma (Rămâi în formă) a companiei Zucchetti.

ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ

Desigur, este dificil să reziști tentației gustărilor și dulciurilor în timpul programului de lucru, dar pentru a veni în sprijinul angajaților noștri, Alto Servizio a instalat în incinta companiei automate care oferă acum și gustări cu fructe proaspete, nuci și produse fără grăsimi, pentru a asigura în orice moment o gamă largă de opțiuni.

VACCINĂRI

Gripa sezonieră nu prezintă pericole prea mari, dar poate fi foarte deranjantă: frisoane, tuse, febră, etc. Zucchetti oferă în fiecare an posibilitatea unui vaccin antigripal gratuit angajaților care doresc să se protejeze de această afecțiune sezonieră.   

Micii programatori în devenire!

Copiii angajaților noștri sunt protagoniștii evenimentului Ziua Copiilor Zucchetti, dedicat în totalitate celor mici,pentru a le prezenta slujba mamei și a tatălui și pentru a-i învăța să utilizeze software-ul de programare într-o manieră distractivă. Copiii, cu vârste între 8 și 13 ani, s-au amuzant creând un joc video cu Scratch (un program dezvoltat de MIT), în care o pisică trebuia să prindă o brioșă. Primul eveniment Ziua Copiilor Zucchetti a avut loc grație CoderDojo, o organizație internațională non-profit din Mediglia, care vizează familiarizarea copiilor și a adolescenților cu secretele creării paginilor web, aplicațiilor și cu legile roboticii.

Iată câteva imagini cu micii programatori la lucru: