ZUCCHETTI își extinde oferta pe piața internațională cu soluția de comerț electronic (e-commerce) KONAKART

Recent, grupul Zucchetti a achiziționat participația majoritară în societatea engleză DS Data Systems (UK) Ltd., care deține și dezvoltă soluțiile software de comerț electronic KonaKart.


Grupul Zucchetti, liderul italian pe piața de software cu o cifră de afaceri de 410 milioane de euro în 2016, a achiziționat de curând participația majoritară în societatea engleză DS Data Systems (UK) Ltd., care deține și dezvoltă soluția software KonaKart, o platformă de comerț electronic bazată pe Java, care se axează pe tranzacțiile dintre societate și clienți (B2C) și pe cele dintre societăți (B2B). Această platformă este dedicată clienților internaționali inclusiv celor de mari dimensiuni, printre care și clienți foarte importanți de la Leroy Merlin, la Oxford University Press, de la Saudi Telecom la Sky Noua Zeelandă.

DS Data Systems a fost asistată de K Finance, partenerul italian al Clarfield International, ca și consultant financiar și de către firma de avocatură „Avvocatidiimpresa” pe partea legală.

Operațiunea, sinergică pentru ambele părți, permite grupului Zucchetti să se extindă și să-și integreze oferta de soluții software pentru piața internațională cu un produs de comerț electronic larg răspândit în întreaga lume și care poate fi ușor integrat cu orice platformă permițând în același timp societății DS să exploateze oportunitățile de amploare în ceea ce privește marketingul, clienții și rețeaua de parteneri pe care liderul italian de software le poate oferi pentru a spori adoptarea produsului KonaKart.

Paolo Sidoli, unul dintre fondatorii societății DS, și-a exprimat satisfacția față de înțelegerea făcută cu grupul Zucchetti: „Suntem fericiți de faptul că am devenit parte din grupul italian lider în domeniul tehnologiei informației, întrucât mulțumită acestei înțelegeri vom putea să ne dezvoltăm produsul la scară mare profitând de potențialul major de dezvoltare pe care grupul Zucchetti ni-l oferă. ”

Din partea Zucchetti, Enrico Itri, liderul grupului diviziei „Operațiuni comerciale la nivel mondial”, confirmă valoarea strategică a operațiunii, declarând că: „Expansiunea grupului Zucchetti pe piața internațională are loc și datorită afacerilor precum cea cu societatea DS, deoarece ne permit să ne îmbogățim oferta noastră de software special dedicată pieței europene, cu precădere pentru Spania și Germania. De fapt, scopul nostru este să devenim furnizorul principal de software și servicii pentru clienți din întreaga lume, integrând produse precum KonaKart în soluțiile ERP , în soluțiile verticale pentru vânzarea cu amănuntul și în alte componente ale ofertei Zucchetti.”