Rezultatele societăţii lider în domeniul software

Liderul italian în domeniul software a obţinut rezultate optime şi în anul 2014


  • Cifra de afaceri a Grupului Zucchetti (estimare): 352 milioane euro (+9%)
  • Noi vânzări de „aplicaţii încrucişate” (CRM, DMS, aplicaţii mobile, Portal, Safety Solution, ZTravel, ZScheduling, ZTimesheet, Safety Solution): peste 40%
  • Cifra de afaceri pentru soluţiile de Business Intelligence: +14,5%
  • Cifra de afaceri pentru soluţiile de gestiune/ERP: +7%
  • Noi vânzări de soluţii HR: +10%
  • Clienţi noi: 5.065 (+33%)
  • Clienţi noi „cloud”: peste 50%

„Deseori, când se publică rezultatele societăţilor din domeniul nostru, există tendinţa de a prezenta date răsunătoare care nu sunt întotdeauna reale, susţine Antonio Grioli, preşedintele Comitetului director Zucchetti.

Din acest motiv, având în vedere că datele menţionate mai sus vorbesc de la sine, preferăm să ne concentrăm pe factori mai strategici.

Rezultatele pentru anul 2014 evidenţiază faptul că Zucchetti nu numai că înregistrează o creştere organică accentuată pe pieţele tradiţionale, şi anume creşterea numărului de soluţii software pentru societăţi şi profesionişti, dar este şi  primul generator de noi oportunităţi şi pieţe.

În principal, se confirmă creşterea ofertei tradiţionale, dar şi extinderea gamei de noi produse marca Infinity. Aceste rezultate pozitive sunt fundamentale pentru noi, deoarece Zucchetti doreşte să fie în continuare cea mai solidă „Bază software”, însă în acelaşi timp urmăreşte să devină cea mai rapidă, sofisticată şi ambiţioasă societate deschizătoare de drumuri în domeniul software.

În ceea ce priveşte creşterea activărilor soluţiilor în modul software ca serviciu în domeniile ERP şi resurse umane, pot spune că acestea consolidează ideea pe care societatea noastră a susţinut-o mereu: importanţa „cloud”-ului nu se reflectă în infrastructură, ci în conţinutul aplicaţiilor. Excelenţa aplicaţiilor Zucchetti este foarte recunoscută: pe scurt, clientul nu achiziţionează infrastructura „cloud”, ci beneficiile oferite de cloud, bineînţeles cu o aplicaţie software de calitate”.

Giorgio Mini, unul din cei doi vicepreşedinţi Zucchetti, constată o schimbare în abordarea domeniului IT de către societăţi: „Clientul nu utilizează tehnologia doar pentru a reduce costurile sau pentru a îmbunătăţi gestiunea societăţii, dimpotrivă, o consideră un factor care permite dezvoltarea unui avantaj competitiv, oferind cel mai bun serviciu clientului datorită unei soluţii CRM, cea mai bună şi rapidă înţelegere a pieţii şi a cererii cu ajutorul instrumentelor de Business Intelligence, digitalizarea proceselor prin intermediul soluţiilor de management al documentelor şi, în special, posibilitatea de a lucra oriunde şi oricând datorită aplicaţiilor „mobile”.

Suntem convinşi că semnificativa creştere pe care au înregistrat-o vânzările acestor produse anul trecut va fi şi mai pronunţată în următoarele luni deoarece societăţile conştientizează valoarea adăugată ridicată a acestor componente şi avantajele pe care le oferă integrarea acestora cu sistemul ERP-ul al societăţii, o trăsătură caracteristică ofertei Zucchetti.”

Chiar şi Domenico Uggeri, cel de-al doilea vicepreşedinte Zucchetti, subliniază importanţa aplicaţiilor încrucişate: „Am investit mult în a face HR Infinity, suita Zucchetti pentru managementul resurselor umane, mult mai funcţional, iar piaţa ne recompensează prin intermediul societăţilor din diferite sec