Bahrain alege sistemul Zucchetti de control acces pentru stadioane pentru Cupa Naţiunilor Golfului 2013

Cupa Naţiunilor Golfului este o competiţie bienală de fotbal dedicată naţionalelor ţărilor din Golful Persic, mai precis Arabia Saudită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Irak, Kuweit, Oman, Qatar şi Yemen.
Competiţia va avea loc în luna ianuarie 2013 în Bahrain, iar cele două stadioane care vor găzdui meciurile de fotbal, Stadionul Naţional şi Khalifa Sport City, vor fi dotate cu sisteme de control acces Zucchetti de ultimă generaţie.

„De curând am semnat contractul de furnizare a soluţiei noastre pentru securitatea stadioanelor - declară Domenico Uggeri, vicepreşedinte Zucchetti - iar acest lucru este o confirmare în plus a faptului că societatea noastră este recunoscută la nivel internaţional ca fiind lider în domeniul securităţii şi automatizării.”

Ca de obicei, Zucchetti şi-a adjudecat comanda în colaborare cu partenerul grec Tickethour, care se va ocupa de partea de ticketing din proiect: „Colaborăm cu Tickethour de mulţi ani - menţionează Bruno Morini, director executiv Zucchetti Group - pentru a garanta clienţilor noştri o soluţie completă şi sigură din punct de vedere al ticketing-ului şi al controlului accesului şi, datorită acestui lucru, sistemele noastre sunt deja utilizate cu succes de diferite stadioane din străinătate, în special în ţările din Orientul Mijlociu.
Pentru Cupa Naţiunilor Golfului, care va avea loc din 5 până în 18 ianuarie 2013, obiectivul nostru este să instalăm soluţiile noastre până în luna decembrie, pentru a oferi comitetului de organizare tot timpul necesar pentru testarea sistemului înainte de începerea evenimentelor.”

Pentru acest proiect vor fi utilizate noile terminale Zucchetti din seria „Guardian”. „Acesta este un dispozitiv inteligent care stochează lista cu utilizatorii cărora le este permis sau respins accesul într-un anumit sector al stadionului - menţionează Marco Marchetti, responsabilul Diviziei de securitate şi automatizare Zucchetti - aşadar, chiar şi în cazul unei întreruperi a conexiunii cu sistemul central, terminalul Guardian este capabil să ofere datele referitoare la existenţa validităţii biletului de intrare.
Cititorul este dotat cu două ecrane color 32bit, unul pentru utilizator, iar celălalt pentru operator. Ecranul destinat utilizatorului informează în mod clar şi în timp util microbistul despre măsura în care calea de acces este sau nu activă şi despre validitatea biletului de acces deţinut, permiţând sau nu trecerea.”

Terminalul „Guardian” şi toate celelalte soluţii Zucchetti pentru securitatea în stadioane şi pentru gestionarea structurilor sportive vor fi prezentate de Zucchetti la târgul expoziţional Sport Days 2012, în cadrul primei expoziţii profesionale de instalaţii sportive.
Sport Days va avea loc între 26 şi 28 octombrie la Expoziţia de la Rimini, unde personalul Zucchetti va fi la dispoziţia tuturor vizitatorilor la Pavilionul D1 Standul 002.