Zucchetti face probele pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2022 din Qatar

Pentru meciul amical de lux Spania - Uruguay disputat în 6 februarie în Qatar, gestiunea spectatorilor stadionului Khalifa International Stadium a fost încredinţată în totalitate societăţii cu sediul în Doha, TicketHour Qatar, parte a grupului Zucchetti.


Miercuri, 6 februarie 2013, a fost o zi importantă pentru fotbalul internaţional, deoarece s-au disputat numeroase partide amicale între cele mai puternice echipe naţionale de fotbal din toată lumea.


Între acestea, cea mai prestigioasă partidă a fost, cu siguranţă, Spania -Uruguay în care campionii Europei i-au învins pe cei ai Americii cu 3 la 1.
Meciul a avut loc în Qatar pe stadionul Khalifa International Stadium din Doha în prezenţa a aproximativ 40.000 de spectatori a căror gestiune a fost încredinţată grupului Zucchetti.


„Pentru noi a fost un test important – declară Domenico Uggeri, vicepreşedinte Zucchetti - deoarece am demonstrat încă o dată că suntem pregătiţi pentru a gestiona evenimente importante chiar şi la nivel internaţional; mai mult, societatea noastră a fost observată de personalităţi importante în fotbal care au asistat la partidă, cum ar fi Comitetul Suprem al Campionatului Mondial din 2022 şi mulţi exponenţi ai European Club Association, asociaţia principalelor echipe europene de fotbal.”
Societatea Ticket Hour cu sediul în Doha, parte a grupului Zucchetti, s-a ocupat în mod deosebit de gestionarea publicului pentru partida Spania - Uruguay. „Cu această ocazie - a precizat  Bruno Morini, CEO al Zucchetti Group - nu doar că am asigurat funcţionarea corectă a sistemului de ticketing şi de control al accesului pe stadion, dar ne-a fost încredinţată şi responsabilitatea operatorilor, a personalului auxiliar prezent pe stadion, în total peste 400 de persoane.

Toate acestea sunt indicatori ai încrederii ridicate pe care contractanţii din emiratul din Orientul Mijlociu o acordă grupului Zucchetti.”
Marco Marchetti, responsabil Diviziei securitate şi automatizare Zucchetti, subliniază faptul că soluţiile Zucchetti sunt deja în măsură să gestioneze orice tip de centru sportiv şi recreaţional: „Stadioanele sunt numai unul dintre mediile de aplicare a sistemelor noastre integrate de ticketing şi control acces pentru că acestea pot fi utilizate şi pentru expoziţii, concerte, evenimente, târguri şi multe altele.  
În ultimii doi ani, de exemplu, am fost aleşi ca parteneri tehnologici pentru gestionarea accesului la Turneul de Master Series de la Roma, la Marele Premiu de Formula 1 al Italiei şi la concertele artiştilor naţionali precum Laura Pausini şi Biagio Antonacci dar şi internaţionali precum Coldplay şi U2”.