Educație

Meritocrația este mereu răsplătită!

Aceasta este premisa principală care stă la baza angajamentului asumat de grupul Zucchetti de ani de zile prin intermediul diferitelor inițiative dedicate parcursului educațional al studenților și în special a celor merituoși. Din acest motiv, Grupul Zucchetti finanțează burse de studiu pentru cei mai buni studenți ai Facultăților de Informatică, Inginerie IT, Inginerie administrativă și elevi ai Liceelor Tehnice și de IT, dintre fii și fiicele angajaților.

Studenții care au primit bursa sunt copii angajaților din sediile din: Lodi (sus), Aulla (în stânga), Pedrengo (în mijloc) și Genova (în dreapta).




Luca (la stânga), fiul colegei noastre Mariangela (la mijloc), cu Cristina Zucchetti (la dreapta), care a câștigat bursa de studiu pentru anul universitar 2015-2016.

Ce vreau să devin când voi fi mare?

Nu este niciodată ușor să te decizi asupra propriului viitor, mai ales când ești încă în școală. Acesta este motivul pentru care Zucchetti a decis să colaboreze activ prin proiectul „Alternanza Scuola-Lavoro” (Alternanța Școală-Loc de muncă), inclus în reforma recentă a educației, asigurând un stagiu în companie pentru anumiți elevi de liceu din zonă. Dar angajamentul companiei Zucchetti nu se oprește aici. De fapt, compania ia parte și la programul „Traineeship”, promovat de către MIUR (Ministerul Educației și Universității) și Federmeccanica, și lansat datorită colaborării cu INDIRE (Institutul Național pentru Documentare, Inovaţie, Cercetare Educativă), care permite studenţilor să ia contact cu piața muncii pentru prima dată.

Anul trecut, câțiva elevi de la Institutul de Învățământ Superior Volta din Lodi au experimentat această nouă metodă de instruire, trăind astfel o experiență importantă datorită abordării „la locul de muncă”, care le-a permis să învețe nu doar în clasă, ci și la locul de muncă pentru a putea experimenta în mod direct o realitate care până acum părea îndepărtată...dar nu foarte!

Investirea în tineri pentru a construi viitorul: acesta este unul dintre principiile fundamentale ale companiei Zucchetti și datorită acestui lucru am colaborat întotdeauna cu studenți și absolvenți pentru stagii pedagogice și de instruire. Nu contează dacă ați finalizat sau nu studiile, Zucchetti oferă posibilitatea de a trăi experiența unui stagiu important, intrând în companie dintr-o postura privilegiată.

Dar cel mai important, Zucchetti nu are niciun interes în a-i pierde pe cei care pot aduce valoare companiei noastre. Acesta este motivul pentru care deseori, la sfârșitul stagiului, stagiarilor li se oferă un contract de muncă adecvat, ca și în cazul Sabrinei Salmaso și al Giuliei Carini, care au ajuns la Zucchetti printr-un stagiu pedagogic, iar acum sunt angajate în departamentul HR respectiv în cel de Programare! Mai jos prezentăm opiniile lor cu privire la experiența personală:


Pe lângă stagii, la Zucchetti suntem fericiți să le urăm bun venit absolvenților care decid să-și scrie teza finală despre Grupul Zucchetti. Klodyana Balla, studentă la Universitatea „Cattolica del Sacro Cuore” din Milano este un exemplu perfect, fiind în curs de absolvire a Facultății de Științe Lingvistice cu specializarea Expert lingvistic corporativ și își scrie teza despre Gestionarea relației cu clienții - fidelizarea și satisfacerea clienților. 

“„În teza mea am decis să mă ocup de CRM, o filosofie corporatistă și o strategie de afaceri, care, datorită unei abordări integrate, implică oameni, tehnologii, departamente și proceduri. Am ales compania unde sa-mi desfășor stagiul în baza criteriilor de inovație și evoluție continuă. Din acest motiv, am ales Grupul Zucchetti, care mi-a oferit posibilitatea de a explora o lume pe care nu o cunoșteam, cea despre care învăț, făcându-mă să înțeleg că această lume ar putea fi viitorul meu. Mai mult, în Zucchetti am găsit un mare sprijin și interes pentru munca mea.” ”